Verder dan SEO

PDF Afdrukken E-mailadres

Naast SEO (Search Engine Optimalisatie) is het belangrijk om conversie goed te hebben. Het is belangrijk dat de website hoog in relevante zoekresultaten terecht komt, maar dan moet de gebruiker wel zijn informatie terug kunnen vinden. Mensen moeten niet alleen op je site komen, maar ook klant en of lid worden.

De internetgebruiker

Een internetgebruiker is snel afgeleid en gaat onmiddelijk opzoek naar een andere website als deze hem niet aanspreekt. Maak uw website daarom bereikbaar voor scannende lezers:

  • Maak gebruik van informatie koppen en tussenkoppen;
  • Gebruik bullets bij opsommingen;
  • Begin met de belangrijkste informatie;
  • Hou alinea's en zinnen kort;
  • Hou de informatie up-to-date.

Opmaak

Een goed opgezette layout waarin titels van subkoppen gescheiden worden, de links duidelijk zichtbaar zien en genoeg aanspreekt op de gebruiker is een goede start voor het weergeven van uw content. Zorg ervoor dat de meta-gegevens uniek blijven voor de pagina waar deze behoren. Er staat tenslotte andere informatie in dan op de rest van uw website.

Content

De inhoud van uw website zorgt ervoor dat u vindbaar bent. Wanneer er geen of onjuiste content aanwezig is betekend dit automatisch dat u niet vindbaar bent voor het publiek wat u zoekt. Structureer daarom de content. Wees duidelijk in het onderwerp van een pagina. Verwerk alle trefwoorden (meta-gegevens) in uw pagina op de juiste plaatsen.

Workshop

Bent u geïntereseerd in meer informatie om uw website te optimaliseren voor zoekmachines en gebruikers? AllinOneSoftware kan zelf aan de slag gaan met u website maar biedt u de mogelijkheid aan om een workshop te volgen waarmee u zelf de slag kunt. Wilt u meer vrijblijvend advies ontvangen? Neem dan contact met ons op.